Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou fotorecept
Foto: js9mxd
Toto jedlo sa dá jesť aj ako hlavný chod aj ako studená mysa .
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
300 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks, suchá |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame na kocočky a na masti opražíme.
-
2
Medzi tým odstránime kožu z kuracích stehien a pokrájame ich na menšie kusy.
-
3
Pokrajanú hlivu osmažíme na cibuľke s korením, drveným kmínom a soľou. Počas dusenia podlievame vodou alebo vývarom.
-
4
Zomleté kuracie stehná, hlivu a vegetu vložíme do mysy.
-
5
Žemle si namočíme do mlieka.
-
6
Vyžmýkanu žemľu, mleté mäso a hlivu dochutíme koreninami, pridáme podľa potreby strúhanku a naplníme sviečkovicu.
-
7
Naplnenú sviečkovicu osolíme, okoreníme a dáme ju piecť s trochou masti. Postupne podlievame vodou alebo vývarom.
-
8
Ako príloha sa hodia zemiaky pečené aj so šupkou.
-
9
Bravčovú sviečkovicu pečieme cca 90 minút. Keď je sviečková upečená na 5O %, pridáme pokrájaný cesnak a dopečieme ju. Potom ju vyberieme a výpek zahustíme múkou alebo škrobom. Ak chceme aby plnka farebne vyznela môžeme do plnky pridať štipku červenej papriky.
Pasujú aj pečené zemiaky, len nesmú byť premastené.
Vďaka za nápad.